Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: یک عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، مرکز مشاوران قوه قضاییه را نقض فاحش استقلال نهاد وکالت در کشور عنوان کرد و برگزاری آزمون از سوی این مرکز برای جذب کارآموز را غیرقانونی دانست.

به گزارش گروه سیاسی رکنا، جلیل مالکی اظهار کرد: منشا ایجاد مرکز مشاوران قوه قضاییه، ماده 187 قانون Law برنامه سوم توسعه است که در آن به قوه قضاییه اجازه داده شده بود که نسبت به پذیرش مشاور حقوقی اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال عمر برنامه‌های توسعه محدود است و این قوانین 5 ساله تلقی می‌شوند؛ لذا اگر مدت آن منقضی شود طبیعتا احکام ضوابط و مقررات آن نیز خاتمه می‌یابد مگر آنکه قانون عادی برایش وضع شود یا در قوانین بعدی این احکام تنفیذ شود، در حالی که عمر مرکز مشاوران قوه قضاییه با انقضای قانون برنامه سوم خاتمه یافت و در برنامه‌های توسعه‌ چهارم و پنجم مجددا تنفیذ نشد.
وی افزود: همچنین مجلس بودجه این مرکز را حذف کرد و در گزارش تحقیق و تفحص مجلس هم صراحتا اعلام شد که مرکز مشاوران حق پذیرش کارآموز ندارد، اما متاسفانه بعد از انقضای قانون برنامه توسعه سوم، مرکز مشاوران با تفسیر شاذ و نادر از قوانین برنامه به جذب و پذیرش کارآموز برای چند دوره ادامه داد، در حالی که قانونی بودن این کار در هاله‌ای از ابهام است.
مالکی خاطرنشان کرد: البته رییس قوه قضاییه به دنبال اعتراضات صورت گرفته جلوی برگزاری آزمون را گرفت و چند سالی است که این آزمون برگزار نشده اما امسال متوجه شدیم مرکز مشاوران از طریق آگهی و با آزمون ورودی مبادرت به پذیرش کارآموز کرده است و استناد آنها به بند «چ» ماده 88 قانون برنامه ششم است که مدعی هستند در این بند در قسمت ایثارگران، قانونگذار اجازه داده 30 درصد سهمیه را به ایثارگران و جانبازان اختصاص دهند و با این استنباط خود را مجاز به برگزاری آزمون کردند.
این عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به تصویب احکام دائمی برنامه‌های توسعه در اسفند سال 95، ادامه داد: هدف قانونگذار این بود که تکلیف را یک بار مشخص کند و جلوی تفاسیر متفاوت را بگیرد. آن دسته از احکام که جنبه دائمی دارند مشخص شود و آن دسته که جنبه موقتی دارند مستثنی شود تا همه بدانند این احکام وجود ندارد و نباید اجرا شود.
وی همچنین اضافه کرد: اگر به قانون احکام دائمی دقت کنیم قانونگذار حتی به طور ضمنی اشاره‌ای به ماده 187 قانون برنامه سوم نکرده و این بیانگر اراده قانونگذار بر غیردائمی بودن این ماده و مرکز مشاوران است. نمی‌توان تصور کرد که قانونگذار در فاصله زمانی نزدیک، دو حکم متضاد وضع کند. یک بار ماده 187 قانون برنامه توسعه سوم را دائمی تلقی نکند و یک بار دیگر در یک بند جزئی از برنامه ششم در بخش ایثارگران به مرکز مشاوران اجازه جذب کارآموز بدهد.
مالکی با بیان اینکه طبق قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه مرکز مشاوران قوه قضاییه جزو نهادهای دائمی کشور شناخته نشده، گفت: طبیعتا این مرکز حق برگزاری آزمون را ندارد و اقدامش کاملا غیرقانونی است و باعث می‌شود معضلی بر معضلات کشور اضافه شود آن هم در شرایطی که کانون‌های دادگستری آمادگی دارند هر تعداد کارآموز وکالتی که کشور نیاز دارد و امکان آموزش آنها باشد را پذیرش کند؛ بنابراین از نظر منطقی ضرورتی به برگزاری آزمون از سوی مرکز مشاوران قوه قضاییه نیست. انتظار می‌رود عقلای قوم جلوی این حرکت را بگیرند تا کانون‌های وکلای دادگستری بتوانند هر ساله به هر اندازه که نیاز است کارآموز جذب کنند.
عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا این اصل به رسمیت شناخته شده که نهاد وکالت دولتی و زیرمجموعه قوه قضاییه نباشد. در کشور ما هم از سال 33 دستگاه قضایی و وزارت دادگستری مداخله‌ در امر وکالت را کنار گذاشت و آن را تبدیل به نظارت کرد و از آن زمان نهاد وکالت مستقل بود اما با وضع ماده 187 قانون برنامه توسعه سوم وضع کشور در امر وکالت به قبل از سال 33 برمی‌گردد که نوعی عقب‌گرد غیرمنطقی است و ضرورتی ندارد./منبع:ایسنا

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۵۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی  زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در جلسه شورای آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در نتایج آزمون سراسری را اتفاقی خوب و یکی از راه‌های تحول در نظام آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: سال‌های سال در این راستا تلاش شده ولی ارزشیابی بر مبنای مهارت‌های تست‌زنی و تکنیک قرار گرفته و باعث شده بود برنامه درسی محجور بماند و کلاس درس فراموش شود.

زارعی با اشاره به تاکیدات ریاست جمهوری به افزایش کیفیت آموزشی و اهتمام ویژه دولت نسبت به دستگاه تعلیم و تربیت گفت: ارتقای کیفیت و تقویت مدارس دولتی تکلیف ریاست جمهوری است.

وی در ادامه رویکرد تشویق دانش‌آموزان برای تحصیل در هنرستان‌ها را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی با توجه به ظرفیت‌های صنعتی موجود در این استان می‌تواند در جذب دانش‌آموزان برای تحصیل در هنرستان‌های جوار صنعت موفق عمل کند.

وی گفت:هنرستان‌ها پایه‌ریز اشتغال آینده استان‌ها به شمار می‌آیند و هویت هنرجو برای شغل آینده‌اش با تحصیل در هنرستان ترسیم می‌شود.

 رحمتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه ضمن تبریک هفته معلم با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم به منظور اخذ نتایج رضایت‌بخش در کنکور نسبت به سال‌های گذشته گفت: باید ترتیبی اتخاذ شود تا در جایگاه بهتری از جایگاه کنونی قرار بگیریم و نیازمند برنامه‌ریزی بهتر و تحلیل دقیق آسیب‌شناسانه در این زمینه هستیم.

وی هنرستان‌های جوار صنعت را ظرفیتی بزرگ برای این استان عنوان کرد و گفت: استان ما با بیش از ۵۰۰۰ کارگاه فعال می‌تواند در ایجاد هنرستان‌های جوار صنعت و جذب دانش آموزان به این هنرستان‌ها نقش موثری را ایفا کند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تعدد انتظارات از دستگاه تعلیم و تربیت است اظهار کرد: باید ارتقای نظام آموزش و پرورش را از دستگاه تعلیم و‌ تربیت طلب کنیم. نظام اداری ، شورا‌ها و فرمانداران باید در حل مشکلات سخت افزاری به آموزش و پرورش کمک کنند مشکلات نرم‌افزاری نیز با عنایت ویژه دولت برطرف می‌شود.

وی گفت:خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در این دولت مانند رتبه‌بندی انجام شده است و امیدواریم در کنار هم و با هم افزایی شاهد تحول در نظام آموزشی باشیم.

سعادتی مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت همکاری و همراهی سایر دستگاه‌ها در برگزاری آزمون‌های نهایی اظهارکرد: مسئولان شهرستانی و استانی باید در کنار آموزش و پرورش باشند و این یک تکلیف ملی است.

وی ادامه داد: آزمون نهایی خرداد ماه اتفاقی بسیار حساس و ملی بوده و نقش بسیار مهمی در سرنوشت دانش‌آموزان دارد مسئولان وزارتی، شهرستانی و استانی امروز باید پای کار باشند.

وی با ارائه آماری از تعداد شرکت کنندگان در آزمون‌های نهایی طی امسال گفت: پیش‌بینی می‌شود ۱۰۹۸۶۳ نفر در آزمون سال ۱۴۰۳ شرکت کنند.

وی گفت:فراگیران آزمون امسال بیش از دو و نیم برابر شده است و ۲۴۲ حوزه اجرای آزمون و ۲۴حوزه تصحیح پیش‌بینی شده و امسال ۷۷ ماده درسی شامل دروس عمومی و تخصصی مشمول آزمون نهایی هستند.

دیگر خبرها

  • ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان
  • پیش نویس قانون مربوط به تغییر کاربری اراضی تدوین شد
  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • قانون‌گذاری هوش مصنوعی اولویت مجلس نیست/ باید خط قرمزها روشن شود
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • نتایج آزمون EPT اعلام شد
  • پایش کیفیت آب لرستان در ۲۴ آزمایشگاه